5 Fakta Yang Anda Perlu Tahu Tentang Dropship Di AliExpress

Lihat Wanita Ini, Jualan Tudung Cecah RM14,191.47 Di Ebay!
12/05/2017
Ketahui Strategi Hasilkan RM1,000 Anda Yang Pertama Dengan Affiliate Dalam Tempoh 30 Hari!
02/06/2017

APA ITU ALIEXPRESS ?

Saya pasti anda tahu tentang eBay dan Amazon, dan anda mungkin juga pernah dengar Alibaba, tetapi apa itu Aliexpress?

Sejarah Ringkas Tentang AliExpress

Aliexpress telah dilancarkan oleh Alibaba Group pada tahun 2010 sebagai platform B2C untuk syarikat-syarikat China menjual kepada orang asing.

AliExpress  mendapat pengiktirafan di seluruh dunia apabila pelancaran secara besar-besaran IPO di New York pada bulan September 2014.

Alibaba Group yang berpangkalan di Hangzhou ialah syarikat e-dagang China terbesar yang menguasai pasaran B2C domestik dengan Platform seperti Taobao dan Tmall. Alibaba.com pula sudah sangat terkenal dengan platform B2B,

Bagaimanakah AliExpress Berfungsi?

Aliexpress adalah platform e-Commerce B2C yang membolehkan individu dan syarikat-syarikat China untuk menjual produk mereka terus kepada pengguna asing.

Tidak Sama dengan eBay, anda tidak boleh menjual di Aliexpress menggunakan syarikat atau individu.Tetapi anda boleh jadi Dropship & Affiliate.  Aliexpress berbeza dengan Amazon kerana ia bertindak hanya sebagai platform e-Commerce dan tidak menjual produk terus kepada pengguna.

Menariknya, Aliexpress tidak membenarkan pengguna di tanah besar China untuk membeli dari platform AliExpress dan tidak membenarkan individu & syarikat bukan Cina untuk membuka kedai di AliExpress.

Siapa Yang Menjual Di Aliexpress & Bagaimana?

Penjual di Aliexpress semuanya terletak di China dan disediakan jumlah kedai yang unik di Aliexpress.

Tidak seperti di laman web B2B Alibaba.com, maklumat yang sangat terhad tentang kedai-kedai di Alibaba dan tahap keselamatan kedai yang lemah dari segi pembelian.Ramai yang telah kena tipu di Alibaba.com.

Berbeza dengan Aliexpress,mereka telah melaksanakan sistem keselamatan gedung mereka sendiri.Di AliExpress lebih selamat.

Aliexpress menggesa pelanggan untuk hanya membuat pembayaran kepada penjual melalui platform mereka, supaya mereka boleh memantau tahap perlindungan pada pelanggan. Bukan itu sahaja,Aliexpress juga menawarkan tips untuk mengelakkan penipuan di laman web mereka.

 

Apa Produk Yang Boleh Di Beli Di AliExpress ?

 

 

Anda boleh tengok produk-produk jualan mereka yang terbaik di laman web Aliexpress. Di antaranya ada Pakaian, aksesori dan barang elektronik.

Terlampau banyak produk yang dihasilkan di China. Sehinggakan anda sendiri tak boleh nak bayangkan.Hampir semua yang anda harapkan pada platform B2C, ada dijual.

Kalau di Malaysia kita lebih mengenali Lazada.

Secara ringkasnya apa yang boleh saya katakan:-

Aliexpress adalah platform e-dagang @ e-Commerce untuk individu Cina dan syarikat-syarikat mereka untuk menjual produk mereka kepada pengguna di luar negara, ia adalah sangat popular di pasaran Antarabangsa.

Perbezaan Antara Alibaba & AliExpress

AliExpress lebih kepada menjual produk-produk berkualiti secara RUNCIT(RETAIL) di pasaran antarabangsa pada harga kilang dalam kuantiti yang kecil. Manakala Alibaba adalah platform utama bagi Global Trade Wholesale.

Kedua-dua platform membeli-belah dalam talian ini adalah dimiliki oleh Alibaba Group.

 

Bagaimana Pula Anda Boleh Jana Income USD Menggunakan Platform AliExpress Secara Dropship?

 

 

Apa kelebihan Dropship?

 

  1. SESUAI UNTUK NEWBIE- untuk newbie dalam bisnes online ni, Dropship adalah paling sesuai untuk anda, walaupun anda tidak mempunyai pengalaman dalam e-dagang dan pemasaran Internet. Dropshipping memberikan anda permulaan yang baik. Anda tidak akan mempunyai masalah menguruskan perniagaan ini,kerana anda tidak perlu simpan stok dan tidak perlu membuat penghantaran.Semuanya diruskan oleh pembekal anda.
  2. PENJIMATAN sejumlah besar wang. Anda tidak memiliki produk-produk ini sendiri, jadi anda tidak perlu menyewa sebuah gudang. Anda juga tidak perlu membeli barang-barang untuk stok anda sendiri. Anda hanya menggunakan wang bila sudah ada pembeli dan sedikit kos untuk marketing.
  3. PASARAN ANTARABANGSA- Dropshipping bermakna bahawa kedai anda adalah berdasarkan platform dalam talian, atau lebih baik di laman web anda sendiri. Dengan dropshipping perniagaan anda mendapat capaian antarabangsa dan anda boleh berhubung dengan mana-mana orang dan tempat di dunia, tidak kira berapa jauh mereka tinggal atau apa bahasa mereka bercakap.
  4. BEBAS- ini kerana anda tidak perlu mempunyai gudang untuk simpan stok, anda juga boleh bekerja dari rumah atau dari mana-mana tempat yang anda suka.Anda boleh menjadikan mana-mana tempat sebagai tempat kerja anda, dan yang paling best ialah anda boleh hidup bebas seperti yang anda impikan selama ini.

 

Di Malaysia anda boleh menggunakan banyak platform untuk menjual di e-Commerce.Antaranya Lazada,Lelong,Mudah,Shopify dan macam-macam lagi.

Selalunya ada cas bulanan akan dikenakan sekiranya anda menggunakan platform mereka.

Kalau ada yang percuma pun,mesti penggunaan nya terhad.

Untuk mencari income dalam USD pula anda boleh menjual di Ebay,Amazon dan lain-lain.

Anda perlu ikut peraturan-peraturan yang mereka tetapkan.

Sebenarnya,masih ramai yang tak tahu sebenarnya anda boleh memiliki e-Commerce stor anda sendiri.

Apakah Kelebihan Memiliki Laman Web e-Commerce Dropship Anda Sendiri ?

 

  1. INCOME TINGGI-apabila anda menjual barangan dari kedai anda sendiri, anda akan mendapat lebih keuntungan daripada apa yang anda jual di platform lain, Pembeli juga lebih suka untuk membuat pembelian dalam e-Commerce anda,berbanding blog atau media sosial, jadi tahap kepercayaan antara anda dan pembeli adalah lebih tinggi.
  2. FULL CONTROL-Dropshippers yang memiliki e-Commerce boleh membuat keputusan sendiri.Merancang strategi yang mereka suka sendiri dan mereka bebas untuk memilih apa-apa jenis produk pun untuk diletakkan di E-store mereka.
  3. NO COMPETITON-Jika anda menjual di Ebay, Amazon, atau mana-mana pasaran atau iklan lain, akan ada banyak pesaing menjual barangan yang sama seperti anda.Jadi untuk nak kurangkan pesaing, anda perlu menggunakan laman web anda sendiri, sudah tentu tidak akan ada penjual lain di e-Commerce anda, jadi pelawat yang singgah  kedai web anda hanya akan membuat pembelian daripada anda sahaja.
  4. ANALYTICS- Webstore anda akan lengkap dengan statistics terperinci tentang jumlah pesanan, jumlah pendapatan, jumlah pelawat, DLL. Pemilik laman web boleh dengan mudah analisis sendiri prestasi kedai online.Anda juga boleh membuat apa-apa perubahan yang anda rasa perlu untuk meningkatkan jumlah pembeli.

Anda juga boleh baca artikel berkenaan Cara Nak Mula Bisnes Online Dari Rumah

Baru-baru ini di Malaysia ada 2 orang Internet Markerter Terkenal iaitu Mr Rashvin & Mr Nazrin telah melancarkan produk mereka yang dinamakan:-

WooXpress-2 Teknik Jana Income USD Secara Dropship eCommerce & Affiliate AliExpress

Apa Itu WooXpress ?

WooXpress adalah pakej video lengkap yang akan mengajar anda 2 teknik secara langkah demi langkah untuk menjana pendapatan dalam USD.

Anda akan belajar secara mendalam bagaimana :

  1. Pembinaan website dari ‘zero ke hero’ menggunakan WordPress
  2. Pelajari secara mendalam platform Woocommerce sehingga anda mampu membina apa jua E-store online tanpa melanggan platform shopify secara bulanan.
  3. Teknik membina bisnes dropshipping untuk pasaran tempatan dan luar negara dalam sehari.
  4. Teknik Dropshipping untuk menjual produk-produk ‘high demand’ dari AliExpress dengan keuntungan tinggi.
  5. Teknik Affiliate AliExpress yang mampu menjana anda komisen dalam USD tanpa henti!
  6. Bina super-store dengan kombinasi dropshipping + AliExpress affiliate
  7. Teknik cari pembeli yang bukan membeli sekali tetapi berkali-kali dari anda!
  8. Ilmu Facebook Ads yang anda boleh gunakan untuk memasarkan produk ke pembeli yang sentiasa akan membeli produk dari store anda.
  9. Teknik menjana income lain seperti Flipping & Freelance (kami akan terus tambah beberapa bisnes selain dropshipping dan affiliate)….. dan banyak lagi!

 

Sempena awal pelancaran, WooXpress memberikan harga yang tak masuk akal untuk anda belajar 2 teknik jana income usd secara Dropship & Affiliate AliExpress ini.

Kalau di luar sana anda perlu bayar lebih dari RM 2500-5000 untuk belajar teknik ini.

Ada 2 Pakej yang disediakan dalam WooXpress ini.Antaranya :-

 

WooXpress Basic (RM397)

 

WordPress Mastery
WooCommerce Mastery sahaja.

 

 

WooXpress PRO (RM427)

WordPress Mastery
WooCommerce Mastery
Teknik Affiliate Aliexpress
Teknik Trafik Facebook
eCommerce Apps

 

Tetapi harga early bird ini cuma 3 minggu sahaja.Selepas ini harga akan dinaikkan.

Sebab Teknik seperti ini jarang anda dengar ada IM nak bongkarkan.Kalau ada pun harga ribu-ribu.

Dan yang paling menarik tentang program ini ialah:-

3o Days Money Back Guarantee

Wow ! jarang-jarang ada program yang berani macam ini.Tak lain tak bukan mereka yakin dengan teknik yang mereka ajarkan.

Sekiranya anda tak berjaya jana income usd selepas pelajari segala teknik dalam WooXpress ini, Pihak WooXpress akan pulangkan duit anda tanpa banyak soal.

Dan anda tak perlu pulangkan modul yang anda pelajari dari WooXpress.Anda ambil terus.Anda tidak akan rugi apa-apa.

Baru-baru ini,pihak WooXpress ada melancarkan KUPON diskaun 10% selama 3 hari di awal pelancaran mereka.Lebih dari 162 orang sudah join program ini selepas itu.

Tetapi Kupon KOD “wxearlybird” tersebut sudah tamat tempoh pada 11 mei 2017.

Kami di WooXpress.Biz merupakan Ejen Affiliate untuk produk WooXpres ini.

Apa Yang Boleh Kami Bantu Anda?

Di sebabkan ramai yang masih tak tahu tentang program ini,kami telah mendapat Mandat dan Kebenaran dari pihak WooXpress sendiri.

Untuk memberikan KUPON BARU, KHAS dari kami di WooXpress.Biz kepada anda yang betul-betul berminat nak ubah hidup menjadi lebih baik.Yelah,sekarang ni ekonomi tak berapa baik.

Apa kata anda cuba belajar ilmu yang jarang-jarang orang kongsi ini.

Iaitui 2 teknik jana income usd secara Dropship & Affiliate AliExpress.Bila lagi nak mula bisnes online?

Sekiranya anda benar-benar berminat:-

 

Beli WooXpress Harga Promosi Di Sini !

 

 

Kami doakan semoga anda berjaya,

IKHLAS,

WooXpress.Biz

 

Please follow and like us: